Jak zaplanować przyjęcie weselne żeby goście byli zadowoleni?
Proces planowania ślubu może być przytłaczający. Przy tak wielu decyzjach do podjęcia łatwo jest poczuć się przytłoczonym.
Wesela to tak wyjątkowy dzień, że nie sposób ich zaplanować bez uwzględnienia najważniejszych względów.
Najpierw musisz zdecydować, czy chcesz mieć tradycyjny czy nowoczesny ślub.
Po drugie, zdecyduj, jaki rodzaj ceremonii i przyjęcia chcesz. Po trzecie, pomyśl o gościach, którzy będą uczestniczyć w twoim weselu.
Po czwarte, wybierz miejsce, w którym odbędzie się wesele, a na koniec wymyśl motyw przewodni swojego wydarzenia.
Jakie menu wybrać na przyjęcie weselne?
Ważną częścią wesela jest menu weselne. To szansa na pokazanie swoich kulinarnych umiejętności i pokazanie gościom, co można zrobić przy odrobinie wysiłku.
Planując wesele, możesz pokusić się o wybranie jednego menu na całe wydarzenie. Nie zawsze jest to właściwe rozwiązanie. Powinieneś zastanowić się, ile czasu i wysiłku chcesz włożyć w planowanie menu. Jeśli chcesz czegoś łatwego i prostego, wybierz takie, które wymaga jedynie minimalnego wysiłku, jak kanapki lub pizza. Jeśli szukasz czegoś bardziej złożonego i czasochłonnego, odpowiednie będą różne menu w zależności od tego, jak długo potrwa przyjęcie.
Najważniejszym czynnikiem przy wyborze menu na przyjęcie jest wiedza, co najbardziej spodoba się Twoim gościom.
Przykładowe menu na przyjęcie/obiad weselny w restauracji
Jeśli planujesz przyjęcie weselne lub obiad, chcesz mieć pewność, że jedzenie będzie pyszne i zadowoli Twoich gości. Aby pomóc Wam w podjęciu tej decyzji, podajemy przykładowe menu dla tych, którzy nie są pewni, co zamówić.
Przystawki:
- Smażone kalmary
- Ostrygi Rockefeller
Danie główne:
- Kurczak pieczony z sosem cytrynowo-czosnkowym
- Polędwica wołowa podawana z pieczonymi warzywami
- Cytrynowe risotto z karczochami
Desery:
- Ciasto czekoladowe
- Ciasto marchewkowe
Przykładowe menu na obiad weselny:
- Grillowany łosoś z cytrynowym sosem koperkowym
- Sałatka z gotowanego szpinaku z kozim serem i słodką kukurydzą
- Pieczone marchewki w miodowej glazurze
- Frytki Polenta z pikantną giardinierą
- Ciasto Brownies